Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggen uppmanar till vaksamhet

Annons

I gårdagens tidning berättade vi om en 80-årig kvinna boende på Vallgatan på Bullermyren, som under onsdagen fick ett märkligt hembesök. En kvinna i 30-årsåldern knackade på och sa sig komma från Tunabyggen. Efter att ha blivit insläppt i lägenheten bad hon den äldre damen att lägga sig på soffan, så att hon kunde utföra en hälsoundersökning av henne.

Men det var en bluff.

Tunabyggen utför inga hälsokontroller av hyresgäster. Bolaget har heller ingen anställd som stämmer in på beskrivningen av kvinnan.

- Det är gräsligt. Att det finns personer som är så förslagna och lurar gamla människor på det här sättet, säger Larserik Håkansson, Tunabyggens vd.

Larserik Håkansson är upprörd över det inträffade. Nu vill han mana till ökad uppmärksamhet bland alla hyresgäster.

- I regel är det kvartersvärden som har den direkta kontakten med hyresgästerna. Knackar någon annan på, kan man utgå från att det är någonting skumt, säger han.

I dagarna kommer bolaget även att gå ut med information om att alla Tunabyggens anställda ska kunna legitimera sig. Om någon som uppger sig komma från bolaget inte kan det, vill man att hyresgästen genast slår larm.

- Kontakta kvartersvärden, fältvärdarna eller ring huvudkontoret. Vi har ett samarbetsavtal med ett bevakningsföretag, som genast kan rycka ut om någonting inträffar, säger han.

Om fler av Tunabyggens hyresgäster fick "hembesök" under onsdagen vet Håkansson inte. Till polisen har dock ytterligare en boende längs Vallgatan hört av sig.

Vet du någonting om kvinnan som säger sig utföra hälsokontroller på uppdrag av Tunabyggen? Ring polisen i Borlänge. Telefonnumret dit är 0243-67 000.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons