Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggen sviker oss

Annons

Det här är inte klokt. Tunabyggen AB, vårt kommunala bostadsbolag, hur i hela friden behandlar ni era `hyresgäster?

I området vid Bullermyren ska det renoveras ordentligt, hiss ska byggas i husen, bland mycket annat.

Boende kallades till möte för information.

Alla i husen måste flytta ut före årets slut för renoveringen.

Men inte alla får flytta tillbaka igen inte. Nej, flera lägenheter försvinner för att hissen ska få plats, samt för att man väljer att satsa på fyrarummare och ettor istället.

Och de som får chans att flytta tillbaka. Hur kommer hyran för dem att se ut, kan man undra?

Tänk att behandla hyresgästerna så. Efter många långa trogna år med punktliga hyresinbetalningar, skötsamhet på alla plan och man har till och med belönats med"bo kvarrabatt" av bolaget.

Sedan slängs man helt sonika ut. Och vad ska alla de som inte får plats, eller ska man säga är värda att bo kvar där, ta vägen?

Tvingad att flytta, tvingad att ta en lägenhet bara för att få tak över huvudet, stressen över detta förstör hela sommaren för oss.

Tunabyggen skulle hjälpa till med flytten, så gentilt va, men vad menas med "hjälpa till?"

KommerTunabyggen att stå för alla omkostnader i samband med flytten? Flytt av telefonen, adressändring, och så vidare.

Vi kommer att få dyra omställningar när vi vräks så här. Vår tidigare trivsel på området där vi bott i så många år, hur ersätts den då?

Vi tvingas köpa nya gardiner och annat pyssel som alltid vid flytt blir aktuellt för att allt skapassain i nya hemmet, kanske även ändra i möblemanget, vem ersätter sådant då?

Tänk om vi får världens monster till granne, eller någon som är allergisk så vår hund får problem. Och vi kanske får längre resväg till jobbet, sämre hundrastplats, finns det parkeringar och husvagnsplatser till oss alla?

Kompensation i form av fri hyra året ut är det minsta Tunabyggen skulle få ge alla dessa stackars människor som man vräker så grymt.

Vräker för att ge finare plats till dem som vill betala mer i hyra. Fy, så ruttet av det kommunala bostadsbolag vi har i Borlänge.

Och Tunabyggen, förvänta er inte att alla dessa stackare ska vara glada för att ni gör ombyggnader och restaurerar i husen.

Dessa människor har blivit vräkta och får inte längre vara med i detta, så de har inget att vara glada för. Fy, säger då jag.

Får man behandla folk hur som helst?

Hoppas alla ni drabbade kan blimycket besvärliga hyresgäster, som tack till Tunabyggen AB.

Lena

Mer läsning

Annons