Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggen säljer ut

Annons

Som BT tidigare berättat vill Tunabyggen sälja såväl Activerum som restaurang Dalmålet vid serviceboendet på Tjärna ängar.

Bägge objekten har utannonserats och i fallet Activerum bland annat i tidningen Dagens Industri. Något som understryker att Tunabyggen tror att suget efter den före detta hotellbyggnaden är stort.

- Vi tror att det kan finnas många spekulanter. Det händer ju väldigt mycket i Borlänge just nu inom industri och handel och dessutom så är ju närheten till Romme Alpin och Siljansområdet ytterligare argument som talar för att intresset bör vara stort, säger Lars-Erik Håkansson.

Något datum där man hoppas ha genomfört affären har man dock inte satt upp.

- Det får vara en öppen fråga. Vår målsättning är att göra en så god uppgörelse som möjligt för bägge parter.

I dagsläget fungerar Activerum som studentboende. Studenterna där lär dock inte behöva bli husvilla vid en eventuell försäljning.

- Tvärtom. Vi har många bra alternativ att erbjuda så på den punkten kommer inga problem att uppstå.

Också vad gäller restaurang Dalmålet på Tjärna ängar finns spekulanter.

- Det är ett antal personer som hört av sig och som vi nu för diskussioner med. Även där är vi optimistiska och tror kunna nå en lösning relativt snart.

Vid en försäljning av restaurangen ställs dock kravet att den även framledes ska förse serviceboendet på Tjärna ängar med mat.

- Det är viktigt för oss att det blir så. Samtidigt finns det ju gott om utrymme för en entreprenör att utveckla restaurangen till någon form av kvarterskrog för Tjärna ängar, avslutar Lars-Erik Håkansson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons