Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggen följer reglerna

Annons

Svar till förbannad hyresgäst, 5/8.

För det första kan vi konstatera att problemen med lösspringande katter under sommartid till och från förekommer i flera av våra bostadsområden. Juridiskt sett har kattägare rätt att ha sin katt lös utan kontinuerlig kontroll. Vad vi från Tunabyggen kan göra, och faktiskt gör, när vi får "kattklagomål" är att vi för en dialog med berörd hyresgäst (kattägare) och ber honom/henne att ha bättre tillsyn om djuret för grannsämjans skull.

När det gäller hundar ställer lagstiftningen helt andra krav. Dessa ska enligt lag vara kopplade, alternativt under "kopplingskontroll" utan koppel.

Hanterar man inte hunden på detta sätt är det ett lagbrott vilket kan polisanmälas.

För uteplatser är grundprincipen att man disponerar med Tunabyggen överenskommen yta. Tar man ytterligare yta i anspråk och detta på något sätt blir störande för grannarna så kommer vi att agera från Tunabyggens sida.

Mopedåkande på inte tillåtna ställen och i för höga hastigheter inom våra bostadsområden är ytterst en polisiär uppgift. Från Tunabyggens sida arbetar vi på olika sätt med det här problemet. Bland annat försöker vi minska tillgängligheten genom olika typer av avstängningar. Men detta är en balansgång mellan tillgänglighet och begränsad framkomlighet. För mycket avstängningar ger kritik för svårigheter att komma fram för ordinarie hyresgäster.

Hans Sandin

Servicechef

AB Tunabyggen

Mer läsning

Annons