Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggen anmäls för diskriminering

Annons

Spelbutiken behöver mer yta och det ser Tunabyggen positivt på. Men den lösning som är på gång gör inte Hazem Albatrok glad.

Han driver den närbelägna butiken där kläder, presenter, husgeråd och allt möjligt säljs.

- Om han inte är nöjd med sin lokal, varför ska jag tvingas flytta? frågar sig Hazem Albatrok, som bott i Borlänge i många år och tidigare jobbat på SSAB.

Visst kan han tänka sig att ta en annan lokal i Tjärna centrum, men då ska den vara anpassad till hans behov, och en sådan lösning tycker han inte att Tunabyggen erbjudit.

Tunabyggens ordförande Åsa Frithiofson ser Tjärna centrum som viktigt för hela området. Hon menar att bolaget måste verka för att hitta lösningar som gagnar alla inblandade parter.

- Jag har själv inte varit inkopplad i det här ärendet, men jag har satt mig in i det.

Enligt Frithiofson har Albatrok inte verkat intresserad av att nå en lösning.

- Det är viktigt att alla verksamheter kan vara kvar här, menar Frithiofson.

Ricardo Bonett, som engagerar sig i fallet, som gammal vän till Hazem Albatrok, menar att det luktar diskriminering omkring den här historien.

Han säger att han ska anmäla det kommunala bolaget till diskrimineringsombudsmannen om det inte löser sig.

- För mig är det här solklart, det är diskriminering. Man pratar om integration. Här har vi en invandrare som lyckats etablera sig, då ska han störas till varje pris. Butiken är välskött och lockar kunder från hela Dalarna och har även en social betydelse.

- Visst känner jag mig diskriminerad, säger Hazem Albatrok, som träffat kommunalrådet Peter Hultqvist för att försöka få stöd.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons