Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen ner för snåla bilister

Annons

Råkar man tillfälligtvis sakna de sjutton kronor per person det kostar att åka buss i Falun ligger man ganska brunt till. Att försöka lifta är nämligen dömt att misslyckas, eftersom stadens vägar uteslutande trafikeras av snikna, elaka småborgare.

Trots en tilltagande kuling och iskallt hällande regn stannade inte en enda bilist under en dryg timmes tid när jag och min syster befann oss i finansiellt trångmål.

Stadsjeep efter stadsjeep, Volvo efter Volvo blåste nonchalant förbi, ofta med ensamma förare. Vilka tror ni att ni är?

Med vilken rätt ignorerar ni uppblåsta mallgrodor folk som uppenbart håller på att få tuberkulos i spöregnet?

Antagligen rör det sig om en ogrundad rädsla, någon sorts inskränkt förortsfobi som får medelklassen att betrakta alla som inte har råd med bil som stråtrövare och ogärningsmän.

Jag kan försäkra er harhjärtade att någon som är ute efter att strypa medelinkomsttagare knappast skulle göra sig omaket att stå vid en vägkant timme efter timme och få kramp i tummen.

Är det inte rädsla som ligger bakom ser jag ingen annan förklaring än att den genomsnittlige falubilisten är en kallhjärtad en som av pur arrogans låter fattighjonen dö i leriga diken.

Det finns inget försvar för en sådan bortskämd attityd, och en dag kommer er dåliga karma nedbringa straff över era ondskefulla, självgoda bilistrumpor.

DE BLÅFRUSNA

Mer läsning

Annons