Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft att vara chef

Annons

Under senare år har flera rapporter kommit i Sverige som pekat på att chefer i offentliga sektorn har en utsatt position. Utbrändhet, små resurser och orimliga krav har gjort att chefskapet blivit allt mindre eftertraktat. En del kommuner har också märkt att det blivit svårt att rekrytera chefer.

Kommunrevisorerna har nu låtit granska chefernas situation i Borlänge kommun. I undersökningen, som utförts av Komrev, har ingått barn och utbildning, vård och omsorg samt hemtjänst. Det vill säga de chefer som står närmast verksamheten.

54 personer besvarade en enkät och åtta har intervjuats. Det framkommer att tre av fem chefer under senaste året funderat på att sluta som chef. Över 85 procent anser att lönen inte är skälig med tanke på arbetsuppgifterna.

Revisorerna menar att det finns en hel del att göra för att förbättra personalens situation.

Många, 71 procent, har någon gång upplevt kraven så stora att de upplevt att de mått psykiskt dåligt av dem. 56 procent har dessutom upplevt att arbetet periodvis gett dem fysiska besvär i form av till exempel ont i axlar, huvudvärk eller liknande.

Det visar sig också att jobbet inte blivit vad man trodde. 70 procent tycker nämligen att den bild av vad de gör i dag inte stämmer med förväntningarna de hade när de tackade ja till tjänsten.

Något annat som framkommer är bristen på administrativt stöd. Alarmerande är, enligt revisorerna, att 92 procent av alla chefer upplever att de inte har tillräckligt med tid för planering och förebyggande i sitt arbete.

Allt som framkommit är inte negativt. Det finns förstås också positiva sidor. Och faktum är att 73 procent av cheferna, nästan tre av fyra, hade tackat ja till samma jobb om de erbjudits det på nytt.

Likaså hade 74 procent tackat nej till ett likvärdigt jobb i en annan kommun, med tio procent högre lön, och på pendlingsavstånd.

Frågan är hur kommunen ska hantera resultatet av undersökningen. Revisorerna vill bland annat att chefernas administrativa åtaganden ska lätta och en gräns bör sättas hur stor en enhet ska få vara, i personer räknat.

Tillförordnade personalchefen Anna Eriksson säger att kommunen jobbar med de här frågorna:

- Vi håller på med ett kvalitetsarbete som tar upp mycket om den här typen av frågor. Vi håller också på med ett personalpolitiskt program.

- Vi jobbar för att hitta bra lösningar. Rapporten visar att det är välbehövligt.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons