Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa sparkrav väntar

Annons

De fackliga organisationerna inom förskola och skola har förhandlat färdigt med arbetsgivaren och skilts under oenighet.

- I värsta fall kommer cirka 25 lärartjänster att försvinna plus ett okänt antal tjänster som elevassistenter och skolledare,

Det säger Anna Kerstin Österström. Lärarförbundet, Kent Bäcklin, Lärarnas Riksförbund, Margaretha Palm, Kommunal och Jan Bäremo, Lärarförbundet.

Vilka konkreta följder får det för eleverna och undervisningen om besparingarna på 14,4 miljoner kronor drivs igenom redan i år?

- Större elevgrupper redan i höst, fler lärarlösa lektioner, inga vikarier de två första veckorna, färre insatser av specialpedagoger, med mera.

Hur allvarligt är läget?

- Naturligtvis är det mycket allvarligt, särskilt med tanke på att barn- och utbildningsnämnden klart uttalat att målet är att alla elever ska gå ut grundskolan med godkänt i kärnämnena, säger Anna Kerstin Österström.

Onsdagen den 2 april kommer barn- och utbildningsnämnden i Mora att ta ställning till budgeten för 2003 och då bestämma sig för om hela besparingen ska göras på fem månader eller på tolv månader.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons