Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff dag för Sundbornselever

Annons

Klockan halv nio inleddes promenaden från skolan över Björnmyra i värdsarvsterräng till hoppbackarna på Lugnet, en sträcka på nio kilometer.

Två timmar tog promenaden, men då var det inlagt en vätskepaus och mycket blåbärsätande efter vägen.

Framme på toppen av hoppbackarna bar det i väg nedför trapporna i rask takt. Några tog till och med vägen utför underbacken i rasande fart.

- Jag räknade till 385 trappsteg, sade Niklas Lyrberg som passade på att räkna alla trappstegen.

Efter den ansträngande vandringen väntade ett svalkande bad, och precis när de första i gänget kastade sig i plurret för att simma 200 meter, som är lika med simborgarmärket, visade sig faktiskt solen.

Efter simning och lunchrast, med medtagen matsäck fick eleverna cykla hem till skolan igen. Cyklar som barnens föräldrar transporterat i bil till Lugnet.

- Vi brukar starta höstterminen med en vandring eller något liknande. Den här idén fick vi för en månad sedan då vi började planera skolstarten, berättar Ann-Kristin Svensson och Katarina Sennebring, lärare för de två mellanstadieklasserna.

- Samtidigt är den här friluftsdagen en bra uppladdning inför den traditionella fyra dagar långa fjällvandringen i Grövelsjön som inleds på tisdag i nästa vecka, en fjällvandring för elever i årskurs 6. Det är en gammal tradition på skolan, berättar Katarina Sennebring.

Men Katarina och Ann-Kristin menar också att den här typen av aktiviteter är bra för gemenskapen bland eleverna på skolan.

Ingen klagade över den tuffa dagen, alla kämpade på och kände sig nog lite inspirerade av OS-tävlingarna som pågår i Aten.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons