Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tua väntar på Potter

Annons

- En till två timmar kommer jag säkert att köa. Kanske ännu längre.

Så talar en sann Potter-fantast. Tua Hallström firade dagen B som i boksläpp med att vara utklädd till Harry Potters tjejkompis Hermione. Att hon "tände" på Harry Potter tackar hon sin mamma Margareta för. Det var på den tiden då Margareta skulle läsa för Tuas yngre bror Mats.

- Då ville jag också höra, säger Tua.

På den vägen är det. När hon läser böckerna existerar inget annat.

- Då tänker jag bara på det.

I går syntes det tydligt att hon vurmar för Pottervärlden. Under den svarta kappan kunde den engelska skoluniformen skönjas. Hon bar självklart den karakteristiska slipsen och halsduken. Det långa håret som hon sparat sedan lekis var vackert "våfflat".

180 kronor för Potterbok nummer fem? Det får kosta vad det vill, menar Tua, och håller hårt om den lilla läderväskan som knappt rymmer de fyra första böckerna.

Hon trivs i rollen som Hermione. Redan för tre år sedan slog rollgestaltningen igenom på allvar. I samband med första Potterfilmen deltog hon i Falu Kurirens tävling om den som kunde likna Harry Potter eller Hermione bäst.

- Jag vann, säger Tua, och att håret spelade roll vill hon inte förneka.

Långt burrigt hår ska det vara om man ska likna Hermione.

- Jag tror det står att det ska vara så i den första boken.

Två biobiljetter och en tröja blev priset den gången och givetvis var det biljetter till Potterfilmen. Hon tycker dock att Potter i bokform är bättre.

- Det är mer detaljer i boken.

Vad Tua Hallgren gör just nu är inte svårt att gissa. Hon är säkert mitt inne i sträckläsningen av den nyinköpta femte Potterboken. I morgon räknar hon med att ha plöjt igenom boken på de hundratals sidorna.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons