Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tsvangirais skallben spräckt

Annons

Zimbabwes oppositionsledare Morgan Tsvangirai är frigiven, säger en av hans advokater. Samtidigt meddelas att Tsvangirais skallben är spräckt och han har förts till sjukhus för intensivvård, uppger en företrädare för oppositionen enligt Reuters.

Tsvangirai har fått en blodtransfusion på en liter sedan läkare konstaterat att han förlorat "väldigt mycket blod", sade William Bango, talesman för Tsvangirai.

Bango sade till Reuters i telefon från Tsvangirais sjukhussäng att den 55-årige oppositionsledaren troligen kommer att få ligga kvar på sjukhus en tid.

Även 49 andra oppositionsmedlemmar frigavs sent i går, sade försvarsadvokaten Aleck Muchadehama till AFP i dag.

Tsvangirai kunde åka hem i dag eftersom åklagarsidan inte infann sig i domstolen där han skulle delges misstankar om att ha uppviglat till våld, sade försvarsadvokaten Aleck Muchadehama till AFP.

Tsvangirai greps i söndags tillsammans med en stor grupp andra oppositionella av polis som slog till mot en demonstration, officiellt betecknad som bönemöte eftersom politiska möten är förbjudna. En av medlemmarna i Tsvangirais parti MDC, Gift Tandure, dödades då polisen öppnade eld.

TT

Mer läsning

Annons