Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryck på Systemet innan det öppnat

Annons

- Folk försöker handla här redan nu, säger butikschefen Håkan Hedman.

På måndag är sista dagen Systembolaget håller öppet i butiken på Storgatan i Rättvik. På tisdag öppnar den tillfälliga butiken med självbetjäning intill riksvägen i RP Bils lokaler.

- Det är mycket folk som frågar om vi öppnat ännu eller om de kan handla här, säger Håkan Hedman, butikschef för Systembolaget i Rättvik.

Roland Petterssons lokal omfattar cirka 400 kvadratmeter och tillfällig inredning har redan ställts på plats. En del vinsorter och annan spirituosa finns också där. Ölen är på väg.

Butikslokalen på Storgatan ska byggas om och den nyöppnas i början av juni.

- Att flytta Systemet ut till riksvägen var det bästa alternativet vi hade under ombyggnaden av vår ordinarie butik. Det är ett jättebra läge och vi har redan mycket folk här men för samhället är det viktigt att vi finns i centrum, säger Håkan Hedman.

Med butiken i Rättvik har länet sex självbetjäningsbutiker. Tidigare finns självbetjäning i Avesta, Ludvika, Borlänge, Falun och Sälen.

- Det betyder mycket att Rättvik får ett nytt Systembolag och kanske kan det också ta tillbaka något av de kunder vi förlorat i Finnmarken, Dådran, Bingsjö och så vidare. De väljer bland annat att handla i Falun, säger Roland Pettersson.

- De vanligaste sorterna har vi, sortimentet är cirka 20 procent mindre under tiden här i den tillfälliga lokalen, men det går givetvis att beställa.

- Runt påsk kan det bli lite trångt vid de två kassorna, men vi har hela personalstyrkan inne så jag tror det ska gå bra, säger butikschefen.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons