Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trotsiga kristdemokrater

Annons

Kristdemokraterna trotsar uppmaningen från centralt håll om att inte debattera mot varandra. I stället arrangeras ett EMU-café på café Myrbacka i Järna på måndag kväll då riksdagsledamoten, distriktsordföranden och ja-sägaren, Ulrik Lindgren från Falun drabbar samman med nej-sidans Torsten Larsson, kommun- och landstingspolitiker från Järna. Utöver debatten kommer de även att svara på frågor om för- och nackdelar med euron och EMU.

Samma eftermiddag besöker Ulrik Lindgren sjukhemmet Bäckaskog för att studera verksamheten.

Sexhjuling stals

ÄPPELBO. Under natten till söndag stals en sexhjuling ur ett låst garage i Rågsveden i Äppelbo. En boende i närheten såg fordonet komma körande men eftersom han då inte visste att den var stulen så gjordes heller inga särskilda noteringar. Polisen har inga spår efter tjuven men av allt att döma hade han eller hon god kännedom om vad som förvarades i det låsta garaget.

Stöld eller sabotage

VANSBRO. Under natten mellan fredag och lördag har någon kapat förtöjningskättingen på en av Vansbrosimningens motorbåtar som låg förtöjd vid Herrgårdsbryggan. Båten återfanns senare liggande mot en av dammluckorna vid Skifsforsens kraftverk.

- Det var ren tur att båten inte hamnat i en annan fåra och åkt med utför forsen. Då hade den blivit totalförstörd, säger Gunnar Magnusson som var den som upptäckte att båten försvunnit.

Han säger att det finns märken på kättingen som visar att båten inte slitit sig av sig självt utan att kätt-ingen klippts av. Vansbrosimningen har polisanmält det inträffade.

På tallriken vecka 37

VANSBRO. Pensionärsmat:

Bergheden. Må: Gröt. Ti: Fisk. Ons: Köttkorv. To: Potatisbullar. Fre: Köttfärsrätt. Lö-sö: se Bäckaskog.

Bäckaskog, Söderåsen och Hemtjänsten. Må: Pannbiff. Ti: Sej. Ons: Köttkorv. To: Risgryn och fläsk. Fre: Köttbullar. Lö: Regnbågsforell, blåbärspaj med glass. Sö: Kokt kycklingfilé, nyponsoppa med biskvier.

Solgärdet. Må: Risgryn och fläsk. Ti: Fisk. Ons: Köttkorv. To: Köttsoppa och ostkaka. Fre: Biff à la Lindström. Lö: Falukorv. Sö: Kyckling, karamellpudding.

Legoland. Må: Risgryn och fläsk. Ti: Kräftströmming. Ons: Köttkorv. To: Ängamat och ostkaka. Fre: Hackad fläskkotlett. Lö: Falukorv. Sö: Kyckling.

Skolmaten: Må: Gröt. Ti: Fisk. Ons: Köttkorv. To: Potatisbullar. Fre: Köttfärsrätt.

Mer läsning

Annons