Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots regn restes flera stänger

Annons

Det ruggiga vädret har också medfört att det polisiärt varit en av de lugnaste midsommarhelgerna någonsin. Polisen har i stort sett inte haft ett enda ingripande.

Trots att en del midsommararrangemang regnade bort kunde de traditionella arrangemangen genomföras. Malungs folkdanslag brukar vara flitigt i elden under midsommar och förutom deltagandet i Skinnarspelets föreställningar hann man bland annat vara med vid Malungs vårdcentral, vid Orrmyrgården och vid Malungs hembygdsgård.

Vid hembygdsgården var det dans kring majstången och här fanns också barndanslaget med liksom Malungs spelmanslag.

I Sälen hölls festligheterna vid Olnispagården med bland annat Transtrands spelmanslag som också fick ta emot Malungs kommuns kulturpris. Festligheterna vid Olnispagården arrangerades av Transtrands hembygdsförening, Lions Club i Sälen och Olnispa bystuga.

Under midsommarhelgen har också ett par konserter hållits. I Malungs kyrka hade Västerdalälvorna konsert och firade 10-årsjubileum. På Orrskogen i Malung hölls det på midsommardagens kväll en konsert där aktörerna i Skinnarspelet medverkade.

En del fäbodgudstjänster har också hållits. På midsommardagen vid Vålberget och Byxångselens fäbodar och under söndagen i Hålia och Gammelselen.

Av naturliga skäl var det färre besökare på de olika arrangemangen då en hel del av midsommarhelgen regnade bort. Och de riktiga folkfesterna uteblev därmed.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons