Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tror på fler Orsabor

Annons

År 2001 hade Orsa sin lägsta befolkningssiffra någonsin med 6 979 invånare. Vid senaste årsskiftet hade siffran stigit till 7 020 personer.

- Visserligen minskade vi med 11 personer jämfört med föregående år, men det känns bra att vi ligger ganska stabilt över 7 000, säger kommunalrådet Ann Beskow.

När det gäller kommande år tror Ann Beskow att Orsa har stora möjligheter att hänga på den inflyttningstrend som gäller för Siljansområdet.

- Som alltid är det två saker som är avgörande på om folk väljer att flytta hit. Det ena är om det finns jobb, och det andra om det finns attraktiva bostäder.

- Angående jobben vet vi att läget kommer att bli bättre med satsningarna på turismen och den nya träfabriken. Vad det gäller boendet måste vi bli bättre. Det gäller att kunna erbjuda olika typer av spännande boende till den som funderar på att flytta hit.

Studerar man siffrorna i befolkningsstatistiken visar det sig att antalet födda är klart mindre än antalet avlidna.

- Även det är en siffra som hänger ihop med om det finns jobb eller inte. Det är oftast personer som är i en ålder då man bildar familj som också väljer att flytta för att få jobb, säger Ann Beskow.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons