Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tror på backens framtid

Annons

Inte undra på att eldsjälen Rune Farth myste. Elverket hade fixat elen, men det var det här med liften. Den stod fortfarande still.

- Vi har inte fått igång liften, säger Farth, som tror att någon kabel helt enkelt har ärgat någonstans.

Det ska inte vara några problem med liften, tror han.

Det var för tre veckor sedan som Rune Farth berättade om sina planer. Han var beredd att offra mycket av fritiden för att få den anrika backen i Käringberget i åkbart skick. Farth meddelar att han fått hjälp från alla möjliga håll för att kunna förverkliga sin idé med slalom och snowboard ett stenkast från centrum.

- Slalombacke ska det bli, säger Farth bestämt.

Till sportlovet kan det bli svårt att få allt i ordning. Möjligtvis till påsk, men det var ju det här med väder och vind också. Inte nog med att allt tekniskt ska fungera. En halv meter nysnö är att föredra i avsaknad av snökanoner.

Farth tar hjälp av experten Fredrik Sterner. En halfpipe blir nog i svåraste laget att få till. Däremot finns fina förutsättningar för olika typer av hopp.

- Hopp och lite roliga grejer, säger Fredrik.

Dessutom tycker han att två ställen med halfpipe i Leksand skulle vara en för mycket. Då blir det bättre med hopp i Käringberget. Fredrik är heller inte främmande för att i framtiden arrangera slope- och styletävlingar i Käringberget.

- Det vore en kul grej.

Mycket är alltså på gång.

- Nästa år ska vi ha tak över backen. Då blir det året-runt-åkning, säger Rune Farth skämtsamt.

Varför inte döpa backen till Käringstjärnan förresten? undrar han. Mats Årjes är ju vd för Sälenstjärnan och hans pappa Christian är ordförande för Käringbergets bystugeförening.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons