Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Troligt nej till sopor i Mora

Annons

Kommunerna i norr säger troligen nej till ett nytt sopvärmeverk i Mora och väljer att frakta hushållsavfallet till Borlänge framöver.

Kommunstyrelsen i Malung ratade Mora som alternativ

i går och det är troligt att både Orsa och Älvdalen väljer samma linje.

I Mora arbetar kommunalrådet Lars Matsson-Frost, c, för att få med sig grannkommunerna på att bygga nytt i Mora. Det finns dock ingen enighet för detta ens inom den egna borgerliga "regeringen", där åtminstone kristdemokraterna föredrar Borlängealternativet.

Fyra fritidshus

har haft inbrott

GÄVUNDA.Fyra fritidshus i Nybodarna i Söromsjöbygden har hemsökts av inbrottstjuvar någon gång mellan söndag och tisdag. En person boende i närheten har berättat att han promenerade förbi platsen under söndagen och då hade tjuvarna ännu inte slagit till.

Två av målsägarna är bosatta i Stockholm, varför polisen vid tisdagens undersökning på platsen ej fått någon uppgift om evetuella tillgrepp i de byggnaderna.

I en av de två övriga fastigheterna har tillgrepp gjorts av verktyg, bland annat två motorsågar, borrmaskin, båtmotor och en batteriladdare. Vidare har bland annat kommunikationsradio, vin och ett luftgevär stulits från huvudbyggnaden.

I den andra fastigheten saknar målsägaren en elektrisk taklampa av fotogenlampsmodell.

Dömd att riva

svartbygge

ORSA FINNMARK. En fastighetsägare från en dalakommun har byggt en mindre stuga på mark denne inte ägde, och utan bygglov.

Samhällsnämnden i Ljusdal beslutade att byggnaden ska rivas och forslas bort. Plockar fastighetsägaren bort byggnaden inom föreskriven tid blir det inget vitesbelopp. Vilket är den normala gången i kommunens hantering av dylika ärenden.

Mer läsning

Annons