Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trodde de skulle få fjärrvärme

Annons

Fjärrvärmen skulle byggas ut i det område där makarna bor. Informationsmöten hölls och erbjudande gick ut till fastighetsägarna.

Makarna bestämde sig. De såg fjärrrvärmen som ett vettigt alternativ. Så de tecknade sig. Och Borlänge energi bekräftade också beställningen.

Därför känner sig makarna lurade av det kommunala bolaget när de inte fick någon fjärrvärme. Med hjälp av advokat har ett utkast till en stämningsansökan författats. De kräver pengar av Borlänge energi och de anser sig ha drabbats av merkostnader.

Peter Samuelsson, Borlänge energi, är försiktig i sina kommentarer, då parterna inom kort ska träffas för att diskutera situationen. Samuelsson anser dock att bolaget inte gjort något fel. Han säger att man inte har någon leveransskyldighet och att det informerats om att utbyggnad sker under förutsättning att tillräckligt många ansluter sig. Så var det inte i det här fallet.

Enligt Peter Samuelsson gick det därför inte att bygga den 100 meter långa ledning som skulle krävas för att ansluta fastigheten. Det var varken ekonomiskt eller tekniskt möjligt. Om Borlänge energi tillräckligt tydligt informerat om detta, villkoret att många ansluter sig, råder kanske delade meningar om. Peter Samuelsson säger att kravet på Borlänge energi är "runt 50 000 kronor".

- Jag hoppas att vi ska kunna lösa det här i samförstånd.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons