Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivselkvällar med sill och musik

Annons

Under några onsdagskvällar i juli månad ordnar Kjell och Anna Röngård trivselkvällar vid Gör-älven. Det är vandrarhemmet i Gräsheden som är medelpunkten för de här trivselkvällarna och vid den första kom det cirka 60 personer och nu vid den andra så var det betydligt fler. Bland annat en busslast med pensionärer från Älvdalen.

- Det har verkligen blivit en succé de här kvällarna och nu hade vi också tur med vädret denna gång konstaterade Kjell Röngård som hade fullt upp med att se till att alla som ville ha glödstekt sill fick detta.

- Första gången var det ett mycket dåligt väder men det kom ändock ett sextiotal personer och det tycker vi är mycket bra säger Anna Röngård som tillsammans med maken Kjell också driver vandrarhemmet i Gräsheden.

Vandrarhemmet ligger inbäddad i en mycket fin fjällmiljö nära fjällen och den underbara och mycket fiskrika Görälven. Trivselkvällarna brukar inledas med att man går en tipspromenad och sedan serveras den glödstekta sillen. Den här onsdagen var det Transtrands Spelmanslag som svarade för underhållningen och det gjorde man verkligen till allas belåtenhet. Första träffen hade man dragspelaren Kjell Thiger som underhållare och nästa träff blir det återigen Transtrands spelmanslag. De fick förresten nyligen mottaga Malungs kommuns kulturpris.

- Och det blir mycket folk även den tredje trivselträffen eftersom vi vet att det kommer två busslaster, säger Anna Röngård.

Trivselkvällarna vid Gräsheden har verkligen blivit populärt inte bara bland ortsborna utan även bland turisterna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons