Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsamt med Veteranringen

Annons

Det blev en eftermiddag som präglades av idel trivsel och gemyt.

Ett 100-tal medlemmar hade infunnit sig när dagens program inleddes med månadsmöte med aktuell föreningsinformation. Sedan var det fritt fram för blandad underhållning förmedlad av föreningens underhållningsgrupp.

Programmet dominerades av sång, musik och dans. Medlemmar av dansgruppen flera mycket uppskattade framträdanden i Kivikspolska och Hällarydspolska. 1700-talsmusik med dans var en annan programpunkt som gick hem hos den stora publiken.

Bland deltagande musiker kan nämnas trion Jan-Erik Jansa, Rein Helleland och Bernt Berglund. Wivi Sterner bjöd på två kåserier under rubrikerna Tankar om tiden och En historia.

- Vi har många olika inslag och det är i stort sett föreningens egna förmågor som medverkar, berättade vice ordföranden Sven Atterlin som vidare konstaterar att Veteranringen är en mycket livaktig sammanslutning med stig-ande medlemsantal. För närvarande organiserar nämligen det lokala SPF över 500 seniorer.

- Den här marknadsdagen är den första i sitt slag men det kan nog hända att den kommer att bli en årligen återkommande tradition.

För att understryka marknadstemat fanns i lokalen också en minimarknad med välgjorda handarbeten i regi av hembygdsföreningens husmorsnämnd. Där förekom också försäljning av pepparkakor och karameller.

Naturligtvis förekom också servering av kaffe med gott tilltugg och under eftermiddagen förrättades också dragning på inträdesbiljetterna. Presentatör för hela programmet var Brita Carle-stedt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons