Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsamt i Gubbofolkan på tolfte höstmarknaden

Annons

Marknaden inleddes, liksom tidigare, redan på fredagskvällen då många stora och små sammanstrålade i Folkets hus för att ta del av det rika utbudet.

Folkligt och festligt var det i allra högsta grad på lördagen som är den stora marknadsdagen.

Då var det dessutom extra roligt för de yngsta som fick möjlighet att åka turer med hästskjuts på vägarna i byn.

- Nu är det tolfte gången som vi håller höstmarknad här i Gubbo, kvittrade den ständigt glada Kersti Söderberg i marknadsledningen.

- Och den verkar vara populärare än någonsin tidigare, påpekade hon när hon från scenen blickade ut över trängseln kring försäljningsborden.

Intresset för Gubbomarknaden är stort. Besökare kommer från hela Västerbergslagen och långt utanför den för att uppleva den goda stämningen och samtidigt kunna inhandla genuina alster från duktiga hantverkare i denna del av Norrbärkebygden.

- Jag har nyss träffat besökare som åkt från bland annat Linghed och till och med ända från Gävle. Det tycker vi är jätteroligt.

- Det här är inget loppis utan en riktig traditionell hantverksmarknad med en försmak av julen. Det tror jag att vi vinner på i längden, betonade Söderberg.

I sammanhanget kan påminnas om att hon var en av initiativtagarna när Gubbo höstmarknad startades i början av 90-talet.

Under marknadsdagarna var det som vanligt välordnat med lekamlig spis i form av servering av glögg och kaffe med tilltugg.

Utanför entrén grillades hela tiden massor av korv som fick strykande åtgång.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons