Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triangeldramat slutade med sparken och vårdnadstvist om två katter

Annons

Triangeldramat mellan två tågvärdar och en kvinna ledde till vårdnadstvist om en katt. Den svikne mannen hotade därefter sin kollega till livet med en soft air gun.

Efter att ha fällts för olaga hot sparkades mannen av SJ. Nu går facket till Arbetsdomstolen för att få avskedandet ogiltigförklarat.

Efter att det tagit slut mellan mannen och hans flickvän rasade allting. Kvinnan blev ihop med mannens kollega och tog med sig parets två katter i samband med flytten.

Efter en blöt kväll började mannen tänka på en av katterna och insåg att han saknade den. Han ville att katten skulle bo hos honom och ringde till sitt ex. Hon ville inte lämna ifrån sig husdjuret.

Mannen begav sig till kvinnans hem och slog sönder ett fönster med sin soft airgun. Han hotade också sin kollega till livet.

Därefter begav sig mannen till ett järnvägsspår, var nära att bli påkörd och gick sedan till polisen för att anmäla sig själv.

Mannen dömdes för olaga hot och fick sparken från jobbet - hans kollega kände sig inte trygg på arbetsplatsen.

Nu har facket gått till Arbetsdomstolen och krävt att SJ ogiltigförklarar avskedandet. Händelsen har, enligt facket, inte sådan anknytning till arbetsgivaren att det kan ligga till grund för en sådan åtgärd. Facket vill också att SJ betalar ut lön och skadestånd till mannen.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons