Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trevligt i bystugan

Annons

En gammeldags bystugekväll med musik och dans lockade ett hundratal personer till Vallmogården i Vallerås. Riksspelmannen Wille Toors, 81, var på hemmaplan och hamnade i fokus med sitt virtuosa fiolspel och färgstarka berättelser från ett långt liv som underhållare.

Det var Malungs spelmanslag tillsammans med Vallerås och Mobyns bygdegårdsförening samt kulturnämnden som arrangerade tillställningen.

Medverkande förutom Wille Toors var dragspelarna Sverre Hansson och Hans-Erik Hansson, vissångaren Hars Åke Hermansson samt Malungs spel-manslag under ledning av riksspelmannen Kalle Almlöf, som också höjde stämningen med mustigt berättande.

De medverkande bjöd på ett konsertprogram med låtar från bygden, sedan serverades kaffe och smörgås av damerna i byn innan kvällen fortsatte med mer musik och tillfälle både att sjunga med och att dansa.

- Ett trevligt initiativ som jag hoppas att spelmanslaget och andra musikanter i bygden vill fortsätta med, säger kommunens kulturchef Margaretha Hedblom, som var en av besökarna på premiärfesten.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons