Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trevliga minnens tid

Annons

Varje år vid den här årstiden får vi besök av Bertil Norman och det är ju trevligt. Nu är det inte bara oss han hälsar på, utan förmodligen alla som bor i kvarteren runtomkring.

Det gäller naturligtvis IFK Hedemoras traditionella almanacka där Bertil antagligen själv säljer en stor del av upplagan.

Almanackan är som vanligt rikt illustrerad med foton utvalda av Hedemorabilds expertis. Det är alltid lika trevligt att titta på de gamla Hedemoramiljöerna.

När jag vid genomtittande av årets utgåva kom fram till maj månad och bilden av trädgårdsmästare Olssons växthus vid Myrgatan, dök det upp ett minne som var lite speciellt.

Under ett antal år på 40-talet arrangerade varje sommar typografklubben på Södran (typerna) fest med dans och kabaré i Folkets park.

Primus motor var naturligtvis John Hedeen som för övrigt själv var typograf. Vid ett tillfälle sjöng John och Erik Anderstedt en lokal kuplett där en av verserna löd:

"Å trädgårdsmästare Olsson han vattnar sina land, med kannan i sin hand, en dag vid himlens rand. Så fick han se en molntapp, i morgon får vi regn, ja gudskelov att vi i morgon ska få regn. Då blev det solsken, härligt solsken stilla stunder utav harmoni, harmoni. Å man märker ingenting av sura miner runtomkring."

Det var väl en ganska fyndig vers och trädgårdsmästare Olsson blev kanske inte sur heller.

ASON

Mer läsning

Annons