Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tretimmarsbarn mår dåligt

Annons

Svar till Anonyma förskollärare:

Du kan inte vara speciellt insatt i barnomsorgen. Du skriver att det är gratis att ha barnen 3 timmar per dag. Så är det inte,0,75 får man betala om man har en bruttoinkomst på över 10 000 kronor.

Du skriver att det inte är din uppgift att fostra mitt barn, i skollagen står det: 3 § Förskoleverksamhetens uppgift är att genom pedagogisk verksamhet erbjuda barn fostran och omvårdnad.

Konstigt att du som utbildad förskolelärare inte vet det! Jag känner mig kränkt när du hånar mig som förälder för att jag har en annan åsikt än du. Att du sedan inte kan skriva ut ditt namn visar på vilken nivå du är på.

För vem finnes tretimmars- regeln? För barnet antar jag. Hur kommer det sig då att min dotter inte får sitta och äta lunch med de andra barnen?

Jag vet barn som mår dåligt av detta. Jag vet attbarn har blivit utestängda från matrummet och tillsagda att vänta i hallen på mamma. Och att det finns en regel om att 11:00 så får du gå ut och sätta dig i hallen och vänta. Jag vill inte att mitt barn ska blibehandlat på det viset!

Hur ska man förklara för en tvååring att nu när lillasyster har kommit så får du inte äta och sova på dagis längre?

Det handlar om pengar precis som allt annat, är barnen där 5 tim per dag 3 dagar i veckan istället för 3 tim per dag 5 dagar i veckan, så krävs det mer resurser, som inte Borlänge kommun anser sig ha råd med.

Genom att besluta att lunchen inte ska ingå för tretimmarsbarn så har kommunen lyckats spara ytterligare några kronor.

MARIA LARSSON

Mer läsning

Annons