Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Treårsavtal för Pappers

Annons

Fackförbundet Pappers och arbetsgivarna Skogsindustrierna enades natten till onsdagen om ett nytt treårigt avtal för 19|000 anställda inom pappersindustrin.

Avtalet ger 10,2 procent inklusive ny pensionsplan. Det innehåller ingen arbetstidsförkortning, vilket facket beklagar. Men i gengäld har Pappers fått en generell löneökning som förbundet kan acceptera och en jämställdhetspott för alla tre avtalsåren.

Matts Jutterström, förhandlingsombudsman vid Pappers tycker att utfallet är skapligt.

Lönerna ökar 2007 med 525 kronor i månaden generellt plus 0,7 procent i lokal pott. 2008 ökar lönen 525 kronor och potten är 0.62 procent och 2009 ger 525 kronor och en pott på 0,6 procent.

När Pappers i måndags kväll för andra gången sade nej till medlarnas bud var det främst just den generella delen av löneökningen och jämställdhetspotten som missnöjet gällde.

Marie|S Arwidson hoppas nu på ett medlarbud under onsdagen för de omkring 10|000 tjänstemännen som arbetar på landets skogsindustrier.

Egentligen skulle medlarbudet ha presenteras under tisdagseftermiddagen och Skogsindustrierna och Sif och Sveriges Ingenjörer skulle ha svarat klockan sju på tisdagskvällen. Men i stället väntade de tills avtalet med Pappers var i hamn.

TT

Mer läsning

Annons