Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre våldtäkter anmälda

Annons

De allvarligaste brotten rör tre misstänkta våldtäktsfall, eller försök till våldtäkt, i Falun, Särna och Älvdalen. En misstänkt gärningman är anhållen i ett av fallen. Det rör sig inte i något fall om någon överfallsvåldtäkt. Polisen är i övrigt mycket förtegen kring dessa händelser.

Klockan 20 på lördagskvällen kom larmet om att fritidsgården Kärnan i Borlänge centrum brann. Byggnaden var redan övertänd när brandkåren kom fram till platsen. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Festplatserna i länet har övervakats dels med fasta polisstyrkor, dels med en rörlig styrka. Sammanlagt har det varit 50 poliser i tjänst.

Det har varit en hel del bråk och även misshandelsfall i länet. De största problemen har varit i Ovansiljanområdet, främst i Leksand på midsommaraftonen och på Dössberget i Bjursås på midsommardagen.

Polisen har fått in 151 anmälda brott, varav 31 våldsbrott, från midsommaraftonens morgon till midnatt på midsommardagen.

Under midsommaraftonen och midsommardagen har tio personer gripits misstänkta för brott.

I hela länet har 25 personer omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade.

Dessutom har elva personer omhändertagits misstänkta för rattfylleri, varav ett fall rör sjöfylleri. Även ett par personrån har anmälts under helgen.

I Mora inträffade ett fall av grov misshandel på midsommaraftonens morgon. En person blev misshandlad med slag och sparkar av två okända män och fick föras till Mora lasarett för vård.

I Borlänge blev en person jagad med kniv av en annan person, efter en fest i en lägenhet. Händelsen inträffade klockan två på natten till midsommardagen.

På midsommardagens morgon fick polisen in en anmälan om olaga hot och misshandel i Falun. Det är en yngre kvinna som misstänks ha utsatts för detta av en äldre man. Mannen hämtades av polisen och hördes. Han frigavs efter förhöret.

Helgen har även inneburit en hel del arbete för länets trafikpolis, som förlagt det mesta av sin verksamhet till resdagarna torsdag och söndag. Vid lunchtid i går uppgav polisen att trafiken flutit normalt under hela helgen. Trafiken har dock varit intensiv och främst riksväg 70 har varit starkt trafikerad. Vid Coop Forum i Borlänge uppstod tidvis långa köer.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons