Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre underåriga misstänks för bränderna i Nyhammar

Annons

Tre underåriga pojkar är misstänkta för att ha anlagt såväl branden i spånfickan som den gräsbrand som µinträffade i centrala Nyhammar på onsdagseftermiddagen. Med hänsyn till de misstänktas låga ålder kommer ärendet att överlämnas till de sociala myndigheterna för vidare handläggning.

Det var vid 16.00-tiden som det uppdagades att den stora spånfickan med innehåll stod i lågor. Samtidigt brann det friskt i gräset några 100-tal meter längre bort. En tidigare uppgift till tidningen att gräsbranden skulle ha ägt rum på Hyttriset var felaktig.

- En förälder till en av pojkarna ringde oss redan under onsdagskvällen men vi vet ännu inte riktigt hur det hela har gått till. Vi ska vidare kolla upp vad branden i spånfickan resulterade i för skador, säger tillförordnade utredningschefen på Ludvikakriminalen, inspektör Håkan Glad.

- Men när de är under 15 år måste det vara särskilda skäl för att vi ska kunna gå vidare med utredningen. Därför får socialtjänsten ta över och den får väl höra av sig till oss om den vill ha hjälp.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons