Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre personrån i helgen

Annons

Det första rånet inträffade fredagen den 2 juni klockan 22.25. På parkeringen vid Tjärnaskolan på Allfarvägen 27 blev en 20-årig kvinna rånad av två gärningsmän.

Under rånet blev hon utsatt för våld och fick skador i ansiktet. Gärningsmännen försvann därefter med kvinnans handväska med ett innehåll som var värt cirka 3500 kronor.

Måndagen den femte juni inträffade ett rån mellan klockan 15.30 och 15.50 på Gymnasiegatan. En 14-årig pojke blev tillsammans med två kamrater överfallna och misshandlade av två pojkar i 14-16-årsåldern. Gärningsmännen hotade med kniv och tilltvingade sig 100 kronor. Den 14-årige pojken fick bland annat en skada i handen.

Den ene av gärningsmännen var kraftigt byggd och cirka 160 centimeter lång. Han cyklade på en mörkgrön BMX-cykel. Den andre gärningsmannen var smal och cirka 175 centimeter lång. Han cyklade på en silverfärgad BMX-cykel.

Senare på kvällen var det dags igen. Mellan klockan 22.30 och 23.00 inträffade ett rån på Gamla Landsvägen. En 18-årig pojke som kom cyklande blev överfallen av tre gärningsmän. Attacken ägde rum vid gångtunneln under Tunavägen.

18-åringen fick motta spark och slag och hotades med kniv. Gärningsmännen krävde pengar och värdesaker.

Borlängepolisen som utreder de tre fallen är tacksamma för kontakt med alla som sett någon av händelserna.

- Rånarna är obekanta för offren, säger kommissarie Bo Persson.

- Vi vet inte om det finns något samband mellan rånen. Det är bland annat det vi hoppas kunna se om vi får fler vittnen att höra av sig. Än så länge betraktas rånen som tre enskilda händelser, säger han.

Några vittnen har redan kunnat höras. Och det finns ännu utförligare signalement på gärningsmännen.

- De går vi inte ut med. Vi vill inte riskera att styra eventuellt fler vittnen, säger Bo Persson.

Offren har klarat sig utan några större fysiska skador. Det handlar i första hand om en del rispor.

- Sedan är de i varierande grad chockade och uppskrämda, säger Bo Persson.

Hittills i år har nio personrån anmälts i Borlänge. Under samma tidsperiod 2005 hade tio rån anmälts och under 2004 13 stycken.

Motsvarande siffror för hela länet är 27, 18 respektive 31.

Telefonnumret till polisen i Borlänge är 0243-67000.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons