Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre myndigheter vill samarbeta

Annons

Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Skatteverket vill samarbeta mer för att spara pengar och öka servicen för allmänheten.

Generaldirektörerna för de tre myndigheterna skriver i en debattartikel i Göteborgs-Posten att de nu tagit ett strategiskt beslut att gemensamt försöka hitta praktiska lösningar för kommande samarbete.

Redan idag finns i Tidaholm ett projekt som innebär att en och samma tjänsteman kan arbeta åt de tre myndigheterna med tillgång till dataregister hos de olika myndigheterna. Ändå ska den enskildes krav på integritet inte hotas, tror de tre generaldirektörerna. Genom att tillgången till vissa uppgifter är begränsad så ska sekretesskyddet ändå bli gott även om tjänstemannen får insyn register från olika myndigheter. Arbetsformerna för projektet i Tidaholm godkändes av regeringen i april.

Skatteverket ser just nu över sin kontorsstruktur med inriktning på att centralisera verksamheten till färre orter. Överdirektör Katrin Westling Palm sade nyligen till TT att samarbete med försäkringskassan och arbetsförmedlingen är ett scenario som övervägs.

TT

Mer läsning

Annons