Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre misstänks för sexuellt utnyttjande av två flickor

Annons

De påstådda brotten ska ha begåtts i en av männens lägenhet i Avesta den 23 juli.

- Polisen har gjort en teknisk undersökning och en brottsplatsundersökning. Fynden finns hos Statens kriminaltekniska laboratorium. Vi får se analyserna ger, säger åklagare Robert Eriksson, som är förundersökningsledare.

Flickorna som är mellan 15 och 20 år följde frivilligt med de tre männen till lägenheten, där de stannande i några timmar. Flickorna och de misstänkta männen träffades på ett matställe och enligt uppgift känner inte flickorna till männen sedan tidigare. I lägenheten utsattes sedan flickorna för övergreppen. En av flickorna var drogpåverkad och hade ingen chans att försvara sig.

Brotten anmäldes dagen därpå av flickorna.

- De fick hjälp av någon att anmäla brotten, säger Robert Eriksson.

Bland de misstänkta är det den yngste, en 23-åring, som pekas ut för att ha begått våldtäkten. Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och sexuellt utnyttjande och häktades av Falun tingsrätt i onsdags. Robert Eriksson måste väcka åtal mot honom senast den 14 augusti. De två andra häktades i helgen, och är på sannolika skäl misstänkta för sexuellt utnyttjande. Åtal mot dessa ska vara väckt senast den 9 augusti.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons