Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre miljoner så blir huset ditt

Annons

Halva byggnaden är uthyrd till posten och vårdcentralen. Resten står tomt. I snart ett år har Ekström på Mäklarcentrum i Gävle haft i uppdrag att sälja fastigheten som har en tomt på 10937 kvadratmeter och en byggnad på cirka 2800 kvadratmeter.

- Vi vill sälja, eller åtminstone få in en hyresgäst eller verksamhet, säger Jan Sjöberg, vd, Landstingsfastigheter, Dalarna AB, som äger fastigheten.

Landstingsfastigheter har via olika typer av kanaler försökt hitta intresserade spekulanter.

-Vi hade några tyska intressenter som ville starta rehabiliterings- eller kurhotell, men det blev ingenting, berättar Sjöberg.

Mäklaren Rolf Ekström berättar att andra spekulanter under året funderat på att göra om vårdhemmet till vandrarhem eller drogvårdsboende.

- Det där med drogvårdsboende är inte utagerat ännu. Det är nämligen en kund som fortfarande är intresserad och jobbar för att få tillstånd.

Den tomma delen av fastigheten har tidigare varit äldreboende. Den verksamheten flyttade ut för några år sedan och numera finns cirka 1400 tomma kvadratmeter med bland annat lägenheter i enkel standard.

- Det kostar oss en del pengar. Men anläggningen är inte helt tomställd så det är ju inte en katastrof för oss. Men om man ser det långsiktigt så är det ju absolut inte bra att det står tomt, säger Jan Sjöberg på Landstingsfastigheter.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons