Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män hotade knivdöda 44-åring

Annons

Polisen i Västerås fick larm om rånet halv sex på kvällen i tisdags.

Rånet genomfördes efter länsväg 250 vid Bockhammar i närheten av Skinnskatteberg i Västmanland.

Mannen har berättat för polisen att han hotades till livet av de tre männen medan de stal hans plånbok, som innehöll flera tusen kronor. De togs också mannens mobiltelefon.

Tidigare på dagen hade Hedemorabon kommit i kontakt med de tre männen i Arboga. De erbjöd sig att skjutsa hem honom till Hedemora och mannen hade inget emot det.

- Efter rånet blev han utkastad ur bilen. Han har inte blivit fysiskt skadad, men är givetvis mycket omskakad efter dödshotet och rånet, berättar en polisman i Västmanland.

Händelsen har stora likheter med ett rån som inträffade under en bilfärd från Avesta mot Hedemora den 27 november 1999. Då var det en man från Horndal som utsattes för misshandel och rånades. Ett sällskap mannen stötte på i Avesta lurade till sig koden till hans bankomatkort.

Sällskapet följde sedan med på bilfärden mot Hedemora och överföll och rånade Horndalsmannen.

När en av rånarna länsade Horndalsmannens kort i en uttagsautomat på Åsgatan i Hedemora blev han filmad. Det fällde ligan. Tre personer dömdes till fängelse.

Efter tisdagens rån av hedemorabon spanar polisen efter en metallicfärgad Volvo 240, som försvann i riktning mot Stjärnvik utanför Fagersta.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons