Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män greps efter vapenhot

Annons

Tre unga män jagade en person och hotade honom med kniv och en pistolattrapp i centrala Falun i går kväll. Två polismän som inte var i tjänst uppmärksammade händelsen och kunde gripa de tre männen i Geislerska parken.

Bråket startade inne på McDonalds tidigt i går kväll. De tre personerna, som är mellan 17 och 22 år gamla, anklagade en man för att ha förgripit sig på småflickor. När mannen inte ville svara på deras anklagelser började de jaga honom runt i de centrala delarna av Falun. Bland annat gick jakten över bron utanför polishuset och tillbaka.

På Stora torget såg två polismän, som inte var i tjänst, hur en av männen slet upp en pistol. De följde efter och kunde ingripa i Geislerska parken. Den jagade mannen hade då hunnit försvinna från platsen.

På en av de tre gripna männen hittade polisen pistolen som visade sig vara en attrapp. Man hittade också en kniv som tros ha använts för att hota den jagade mannen.

Polisen vet vem den jagade mannen är men hade sent i går kväll inte hunnit få tag i honom. Det finns flera vittnen till händelsen men inte heller dem hade polisen hunnit höra i går kväll.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons