Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre kom till tekniska nämndens öppna möte

Annons

Vilket svagt intresse för det kommunpolitiska livet i Ludvika.

Endast tre (3) personer mötte upp när tekniska nämnden bjöd in till öppet möte på onsdagseftermiddagen.

Det är med målsättningen att skapa ökad öppenhet som tekniska nämnden tidigare tog ett beslut som skulle möjliggöra att allmänheten får rätt att närvara vid sammanträden.

Premiär för nyordningen hade bokats in till onsdagens sammanträde med fokusering på den tekniska budgeten för nästa år.

Dagen inleddes med att de olika partigrupperna sammanträdde internt. Efter lunch slogs portarna upp för att alla med intresse skulle få möjlighet att närvara. Men de som kanske hade förväntat sig en invasion av engagerade kommuninnevånare bedrog sig rejält.

Tre personer utanför politikerkretsen infann sig för att få uppleva hur ett kommunalt möte går till i verkligheten.

Ordföranden, socialdemokraten Britt Marinder, välkomnade och påminde än en gång om att det var ett så kallat tyst möte för alla som inte tillhör nämnden.

- Ni är välkomna som åhörare men det blir ingen allmänhetens frågestund, markerade hon.

Först på dagordningen var en allmän information om kommunens tekniska verksamheter, förmedlad av tillförordnade tekniske chefen, Bertil Höök.

Han gav en grundlig beskrivning av de olika funktionerna och illustrerade sin berättelse med overheadbilder.

Bland annat påpekade han vikten av att Ludvika satsar mer på omläggning av va-ledningarna. Många ledningar är mycket gamla och läckage uppstår här och där efter hand. En satsning på ledningsnätet är också något som socialdemokratin vill prioritera i förslaget till ny budget för år 2003.

- Nu är det valår och vi måste få resurser. Ledningsnätet är dåligt och det kommer att läcka mycket, klargjorde Höök som bland annat kunde berätta att det finns åtskilliga mil ledning inom Ludvika kommun. 32 av dessa är vattenledningar och nästan lika långt är avloppsledningsnätet.

För övrigt konstaterade han att Ludvikas vatten är bra och att det inte är något fel på den nuvarade vattentäkten.

- Det kommer ju från samma år som Smedjebackens vattenverk i Snöån, poängterade Höök.

Under sammanträdet förekom också en hel del budgetteknikaliteter som torde ha varit ganska svårsmält för de utomstående att ta till sig. De tre fick emellertid en bild av hur det går till när våra folkvalda samlas och hanterar olika mer eller mindre angelägna ärenden.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons