Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre jakttorn saboterade

Annons

- Vi har någon eller några marodörer på skogen. Den här gången kan vi inte skylla på vargen, säger jaktledaren Åke Pettersson som var snabb att ta kontakt med tidningen.

Två av de raserade tornen är belägna vid Malmvägen mellan Håksberg och Sörvik. Det tredje tornet var byggt uppe vid sjön Klysningen.

Samtliga torn var enligt Pettersson rejält byggda och har kostat jägarna mycket jobb, tid och pengar.

- De har dragit omkull tornen med hjälp av bil och vi ser tydliga bilspår på platserna. Att man gör sig sådant besvär bara för att jävlas. Tornen kommer naturligtvis att byggas upp igen, fortsätter jaktledaren.

Vem eller vilka som ligger bakom raserandet av de tre tornen är ännu en öppen fråga.

Pettersson när dock en förhoppning om att det bland allmänheten kan ha gjorts intressanta iakttagelser som kan sättas i samband med hemsökelsen.

- Om det är djurmuppar, allmänt jakthatande eller unga ligister som ligger bakom är svårt att säga. Men det hade varit bättre om de i så fall i stället hade satt upp lappar om att de inte gillar jakt.

I fortsättningen avser viltvårdsområdet att patrullera och hålla uppsikt över samtliga torn i syfte att förebygga fortsatt skadegörelse alternativt ertappa någon eller några misstänkta.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons