Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre har gallrats ut

Annons

Valet har gjorts av Birgitta Frejd som är projektledare vid de kommunala bostadsbolagens intresseorganisation Sabo. Ludvikahem har anlitat henne som konsult för att plocka fram intressanta sökande.

15 -20 personer skickade intresseanmälningar till Birgitta Frejd. De tre personer som hon tycker att Ludvikahem ska titta närmare på är samtliga män och i yngre medelåldern.

1) Ulf Rosenqvist, 42 år. Sedan maj 2002 arbetar han som vd för det kommunala bostadsföretaget Svenljunga Bostäder. Dessförinnan arbetade han i 14 år hos Norrtälje kommun där han hade olika ledande tjänster på fastighetsområdet, bland annat som fastighetsteknisk chef.

2) Mats Erkers, 45. Arbetar sedan 2002 som controller (ekonom) hos Falu kommuns bostadsbolag Kopparstaden. Under sin yrkeskarriär har han också hunnit med 13 år inom bankvärlden hos Handelsbanken och Danske Bank i Stockholm samt en kortare period som bankanställd i Säter. Erkers är civilekonom i botten.

3) Sune Norling, 49. Jobbar sedan december 2002 som fastighetsförvaltare hos Sundsvalls kommun och har tidigare arbetat i Ljusdals kommun och under fem år varit verksam i byggnadsbranschen. Har byggnadsingenjörsexamen och civilekonom- examen med inriktning mot redovisning.

Om Ludvikahems styrelse finner att någon av kandidaterna är lämplig som ny vd, är tanken att vederbörande börjar sitt nya jobb under hösten.

Nuvarande vd:n Ingemar Lindvall tar avtalspension vid kommande årsskifte.

-Jag har sagt till styrelsen att om det behövs så står jag till förfogande i början av 2007. Men helst ser jag att min efterträdare kommer före årsskiftet så vi kan ha en vettig överlämning, säger Lindvall.

NLT har begärt att få namnen på samtliga som lämnat intresseanmälningar. Ludvikahem har dock vägrat att lämna ut handlingarna med hänvisning till att handlingarna gått direkt till konsulten Birgitta Frejd hos Sabo.

"Bland de som visat intresse kommer Sabo att välja ut några lämpliga kandidater som kontaktas. Uttrycket intresseanmälan innebär att Sabos handläggning, fram till att ifrågavarande handlingar översändes till Ludvikahem, måste anses vara åtgärder som företages före det egentliga tillsättningsförfarandet. På grund härav är inga handlingar allmänna före översändandet till Ludvikahem."

Det, bland annat, framför Ludvikahems ordförande Gun-Britt Malmkvist och vice ordföranden Jan Svensson i ett skriftligt avslagsbeslut till NLT.

Tidningen har överklagat beslutet till kammarrätten och framfört att även intresseanmälningar är allmänna och offentliga handlingar. Något som landets högsta instans, Regeringsrätten, fastslog redan 1996.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons