Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre gånger tre i luften

Annons

Jonglörerna har en ny mötesplats i stan, de ses i Läroverksparken varje måndag- och onsdagskväll vid 18-tiden, och på lördagar vid 14-tiden.

Alla är välkomna. Ibland är man tre, andra gånger ett 15-tal.

- Det är roligt att lära av varandra, alla har personliga varianter, säger Pär Lagerström som är en av dem som drog i gång träffarna. Under vintern har han och kompisarna kastat saker i luften på Ungdomens hus Valhalla. Nu har de flyttat ut i gräset.

Pär började jonglera under en cirkuskurs förra sommaren. Han är uppe i fem bollar vilket räknas som mycket kvalificerat bland jonglörer. Bakom denna prestation ligger uppåt ett års hård träning. Pär tränar tre gånger två timmar i veckan. Och så någon kvart framför tvn när det passar. Nya trick visar han upp för kompisar och föräldrar. Så det kommer till extra.

- Jag gillar alla möjligheter till variationer, det finns hur mycket som helst att gå vidare med. Och det är enklare än att ringa ihop ett innebandylag, säger Pär.

Tre bollar i luften räknas som lätt i de här kretsarna.

- Det lär jag dig på 20 minuter, säger Mikael Holmberg.

Fast det tog längre tid för kompisen Lars Morelius. Han stod och övade på stranden en vecka på Mallis. Nu kan han, men har övergått till att kasta en kägla mellan händerna.

- Så här får jag väl stå hela sommaren, säger han.

För Mikael Holmberg är jonglerandet en form av meditation. Efter en dag med hundra kundkontakter i Teliabutiken rensar han huvudet med en halvtimmes kastande.

- Det är som att cykla, har du lärt dig så behöver du inte tänka på vad du gör, säger Mikael som också brukar jonglera under promenader.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons