Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre från Ludvika i nya CF-styrelse

Annons

-Det var ett bra årsmöte. Vi gästades av Ulf Bengtsson som är ordförande i CF och av Kjell Jansson som är ordförande i Ingenjörsförbundet. Det verkar som om medlemmarna nu ser positivt på samgåendet och bildandet av det nya akademikerfacket Sveriges Ingenjörer, säger Bertil Nord-qvist som är stridbar ord-förande i CF-kretsen inom ABB.

- Förra året var det ungefär en tredjedel som tyckte att ett samgående var bra, en tredjedel som var kritiska och resten hade inte tagit ställning. Debatten som har följt har lett fram till att ingen medlem sa något kritiskt mot samgåendet vid årsmötet, konstaterar Nordqvist.

Årsmötet ägnade den största delen av tiden till att diskutera löneläget inom ABB. CF-facket är som bekant mycket kritiska till de lönenivåer som finns i svenska ABB. I den nya styrelsen ingår Bijan Rowshani som arbetar hos ABB i Ludvika samt ludvikaborna Marie Laine och Roland Persson som också är vice ordförande i CF-kretsen. Övriga namn i CF-styret är Vijaya Chanramouli, Shiva Sander Tavallaey, Karin Vickerius, Rune Wikman, Rose-Mary Olofsson, Peter Freyhult och Lars Erik Mattson.

CF-facket har ungefär 450 medlemmar vid ABB enheterna i Ludvika.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons