Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre företag fick prinsessbesök

Annons

- Här finns en mycket intressant blandning av framgångsrika småföretag i en mängd olika branscher, säger Gunvor Engström, vd hos Företagarna i Sverige om varför just Vansbro/Järna valdes bland de orter som kronprinsessan besöker under sitt Dalabesök.

- Vi är oerhört stolta över att ha blivit ett av de utvalda företagen, säger Mats Gyllenvåg, produktionsansvarig vid Waltech.

- Ett av kriterierna när just Waltech, Lokstallet Gunde Svan och Sterners valdes ut var också att kronprinsessan ville träffa företagare som på ett intressant sätt kunde berätta om hur de byggt upp sina verksamheter i både med- och motgång.

Två timmar tillbringades vid vart och ett av de tre företagen och vid Lokstallet serverades även den lunchbuffé som Kristina Pettersson vid värdshuset Flottaren komponerat. Pasta med fetaost, spenat och färska tomater stod på menyn liksom risotto och fylld kycklingfilé.

- Efteråt blev det kaffe och en kaka som jag bakat och som Victoria blev så förtjust i att hon ville ha receptet, berättar Lokstallets Britta Granberg, inte utan en viss stolthet i rösten.

Följet avslutade dagen vid automat- och rullskidföretaget Sterners i Järna där Håkan och Eivor Sterner berättade företagets historia innan det blev en rundvandring i produktionslokalerna.

- Vi vet ju att alla i kungafamiljen är duktiga skidåkare så vi passade på att överlämna rull- skidor till kronprinsessan, berättar Håkan Sterner.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons