Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre festivalkompositörer från Nusnäs

Annons

En vecka efter stora melodifestivalen i Kiev arrangerar Borås finalen i skolornas melodifestival. Av ursprungligen 91 bidrag har 15 tagits ut till final. En av låtarna kommer från årskurs sex i Nusnäs skola. Fantasy heter bidraget, som komponerats av elevtrion Karin Fahlén, Viktoria Segefalk och Michelle Sundqvist.

- Vi hade på sätt och vis börjat göra låten när vi fick höra om tävlingen, berättar de tre.

Musikläraren Anna Kallin uppmärksammade att Kulturskolan i Borås arrangerade en musiktävling.

Den har pågått några år och var från början endast för lokala skolor i Borås. I denna omgång har skolor från hela landet bjudits in vilket lockade 91 bidrag. Anna skrev ned flickornas Fantasylåt på noter och skickade in bidraget. Nyligen kom besked om att Nusnäslåten var antagen.

- De tre flickorna kommer att resa ned till Borås och framföra låten i tävlingen lördag kväll den 28 maj. Dessutom får hela klassen följa med, informerar klassläraren Åsa Eriksson.

Arrangörerna till tävlingen, som heter Rätt låt vinner 25 000 kronor, har planerat ett brett program. Medan de tävlande eleverna tränar, inför den stora finalen från fredag eftermiddag, kan de övriga klasskompisarna gå på disco, besöka Borås djurpark med mera. Programledare under finalen är Lotta Engberg.

De tre flickorna Karin Fahlén, Viktoria Segefalk och Michelle Sundqvist både spelar på olika instrument respektive sjunger i kör.

Michelle har dessutom vid flera tillfällen sjungit den svenska nationalsången solo i samband med Mora IK:s hemmamatcher i elitserien. Nämnas kan att ännu ett bidrag från Dalarna, klass 5 AB i Insjön med sången Sol, sommar och vatten, finns med i finalen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons