Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre döda i midsommartrafiken

Annons

Tre personer omkom i trafiken på midsommarafton. Flera personer skadades också allvarligt i olyckor runt om i landet.

På Vägverket varnar man för midsommardagen.

Under midsommarhelgen mister statistiskt sett åtta personer sina liv i trafiken, enligt Vägverket. Fram till midsommaraftonens kväll hade tre personer omkommit.

Under eftermiddagen inträffade en dödsolycka i Karlskrona då två personbilar kolliderade på Österleden. En man omkom och fem personer fick föras till sjukhus med allvarliga skador. Vid 18-tiden omkom en 25-åring vid en singelolycka i Bonserud, en dryg mil norr om Kil i Värmland. Mannen körde av vägen och var död när räddningstjänsten kom till platsen. Ytterligare en dödsolycka inträffade strax före halv sju. En bil körde av vägen och slog runt på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro. Föraren klämdes fast och fick klippas loss. Han fördes med allvarliga skador till sjukhuset i Skövde. Mannen avled senare på sjukhuset.

En rundringning som TT har gjort bland Sveriges största SOS Alarm-centraler visar dock att det förutom dödsolyckorna varit ganska lugnt på vägarna.

Thomas Andersson, pressekreterare vid Vägverket, tycker att det är för tidigt att dra några slutsatser om årets midsommartrafik.

Tre personer fördes till sjukhus efter en singelolycka i Hassela söder om Sundsvall. En person uppges ha varit fastklämd och svårt skadad.

I Norrköping skadades en kvinna i 30-årsåldern svårt, sedan hon kört av vägen på Gamla Övägen. Hon fördes till Vrinnesvisjukhuset där hon vårdades på intensivavdelningen. Där vårdas även en jämnårig man som tidigare under dagen ådragit sig allvarliga skador efter att ha kört in i ett träd i Krokek i Östergötland.

Flera mindre olyckor inträffade under dagen. Vid 17-tiden körde två 15-åringar på en fyrhjuling av vägen i Eknäs i Nacka och på E|4:an var tre personbilar inblandade i en krock. Ingen person skadades allvarligt men köer uppstod mellan Vårberg och Slagsta.

TT

Mer läsning

Annons