Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre chefer på en stol

Annons

Turerna kring själva inrättandet av skolchefstjänsten i Mora är dock fortfarande omdiskuterade och formellt finns det i dag tre skolchefer, eftersom de båda andra ännu inte är lösta från sina förvaltningschefsuppdrag.

- Rekryteringen av skolchef är en enmansshow, som jag ser det. Nils Carlsson tar för sig och gör som han vill och det skapar så mycket oreda och oro ute i verksamheten, säger bun-ledamoten Britta Finsén (s).

- Det kan hända att jag gjort fel. Jag blir otålig när saker och ting inte rullar på som de ska, säger Nils Carlsson i en kommentar.

Kommunstyrelsen beslutade först förra veckan att tillsätta skolchefstjänsten. Då hade en skolchef redan rekryterats och finns på plats sedan i måndags.

Vid kommunstyrelsens sammanträde förra veckan fick kommundirektören Marie Sundvisson i uppdrag att förhandla med förvaltningscheferna Jan-Eric Steen (för- och grundskolan) och Christer Winbo (gymnasiet) om att lösa dem från deras förvaltningschefsuppdrag i förtid.

Jan-Eric Steens kontrakt som förvaltningschef går ut 30 juni i år och Christer Winbos kontrakt som förvaltningschef går ut 31 augusti 2005.

Tills Sundvisson förhandlat klart med Steen och Winbo finns det alltså tre förvaltningschefer i Moras skolvärld.

Framtiden för Steen och Winbo som för- och grundskolechef respektive gymnasiechef har dessutom varit osäker.

Enligt uppgift från Nils Carlsson, lämnade han dock så sent som i går över en skriftlig "avsiktsförklaring" till kommundirektören Marie Sundvisson, som innebär att barn- och utbildningsnämnden vill att Jan-Eric Steen ska fortsätta som för- och grundskolechef och Christer Winbo som gymnasiechef.

Borde inte den frågan ha varit klar redan innan en ny skolchef tillsatts?

- Jag håller med om att det borde ha varit klart tidigare, men revisorerna får väl bedöma om jag har gjort fel, säger Carlsson.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons