Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre års fängelse och miljoner i skadestånd

Annons

På måndagen avkunnades domen vid Mora tingsrätt. Mannen har suttit häktad sedan i mars.

Tingsrätten fann mannen skyldig till grovt bedrägeri, nio fall av grov trolöshet mot huvudman, flera fall av grovt osant intygande, urkundsförfalskning, grovt vapenbrott och grov smuggling.

Mannen anställdes i företaget efter att ha varit konsult en tid. I slutet av 2003 började ledningen misstänka att allt inte stod rätt till, eftersom det inte kom några pengar från affärer mannen hade gjort med utländska företag.

Det visade sig att flera av de företag som mannen gjort affärer med inte existerade eller i varje fall sade sig inte ha köpt några produkter från honom.

Förutom tre års fängelse dömdes mannen också att betala sammanlagt 2 624 149 kronor i skadestånd till Wasasten AB, pengar som har säkrats genom att delar av mannens egendom tagits i beslag genom utmätning hos kronofogden.

Utöver skadestånd och fängelse förklarade tingsrätten också att de sju gevär och en pistol som tagits i beslag hos mannen, ska förklaras förverkade, vilket betyder att staten tar hand om dem och säljer dem.

Anledningen till detta var att mannen också dömdes för grovt vapenbrott och smuggling sedan han tagit in dessa vapen i Sverige olagligt.

Mer läsning

Annons