Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre år för sexbrott mot 13-åring

Annons

Som 51-åring tog han med sig en 13-årig flicka från Bulgarien till Sverige och levde med henne i två år.

På fredagen dömdes mannen till tre års fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Mannen, som nu är 58 år, träffade sommaren 2000 flickan på en charterort i Bulgarien där hon arbetade i en bar. De blev bekanta och inledde en sexuell relation.

Efter mannens semester flyttade flickan till hans lägenhet i Stockholm. Först hade han skrivit ett avtal med flickans mamma om att han skulle ta hand om henne tills hon blev "giftasvuxen".

Flickan lämnade honom först när hon var 15 år. I början av 2007 anmälde hon mannen till svenska myndigheter eftersom hon då hade mått dåligt under en längre tid.

Södertörns tingsrätt konstaterar i domen att mannen haft "ett stort antal samlag" med flickan när hon var 13_15 år. Samlagen ska ha varit frivilliga, men tingsrätten noterar att flickan hamnade i en mycket utsatt position i Sverige. Mannen förblev hennes enda trygghet i ett land där hon inte kunde språket och saknade släktingar och vänner.

Förutom fängelsestraffet döms mannen att betala ett skadestånd på 200|000 kronor för den allvarliga kränkningen samt ersättning för sveda och värk. Tingsrätten tog bland annat hänsyn till att flickan fråntogs möjligheten att gå klart grundskolan.

TT

Mer läsning

Annons