Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt på tåg till Dalarna men bättre plats på flygen

Annons

Många svenskar befinner sig på resande fot till midsommarhelgen.

Nattågen till övre Norrland, tågen till Jämtland och Dalarna och även färjorna till Gotland och Finland har få platser kvar under de mest populära resdagarna.

SJ har förberett sig inför anstormningen av midsommarresenärer.

- Framför allt på torsdagstågen till Dalarna och Jämtland är det riktigt trångt. Där har vi redan satt in extravagnar. Men det är ett hårt tryck generellt i landet på torsdagen och vi har beredskap att sätta in extravagnar på Intercity-tågen, sade Kajsa Moström, SJ:s presschef.

Även på nattågen till övre Norrland var det ont om platser.

- Vi har satt in extravagnar, men det finns bara ströplatser kvar i liggvagnar och sovvagnar i norrgående tåg från Göteborg och Stockholm under onsdag och torsdag. Likadant är det på söndag och måndag fast söderut. Men det finns flera sittplatser kvar, sade Stefan Bengtsson, försäljningschef för affärsområde Norr Connex.

För flygresenärerna såg det ljusare ut.

SAS uppgav att det fortfarande fanns platser kvar på alla inrikeslinjer. Malmö Aviation sade att det fanns gott om platser kvar under torsdag, fredag och lördag. På söndag är dock 80 procent av platserna bokade på alla linjer. Hos Nordic Airlink fanns platser kvar på de flesta avgångar.

Även biltrafiken väntas bli intensiv under helgen. Polisen runt om i landet satsar rejält på trafikövervakning och nykterhetskontroller.

Bemanningen är förstärkt vid klassiska festplatser som längs den bohuslänska kusten, Stockholms skärgård och Siljansområdet i Dalarna. TT

STEFAN LJUNG

Mer läsning

Annons