Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt för fiskarna

Annons

- Det börjar bli fullbokat. Turistbyrån har redan fått börja hänvisa folk till Vansbro och till Värmland för att de ska finna husrum, säger Joakim Persson som är ordförande i fiskeklubben Skinnkroken som arrangerar pimpel-SM.

Hittills har 500 fiskare anmält sig till fisketävlingarna. Det handlar dels om SM och dels om vanliga tävlingar, som arrangeras parallellt för dem som inte kvalificerat sig till SM.

Men 500 är bara början. Arrangörerna räknar med att det ska komma nästan dubbelt så många deltagare från hela landet, från Skåne i söder till Lappland i norr.

Och redan nu ser man att det blir svårt med boende för alla.

- Folk ringer till turistbyrån och söker boende, men de flesta ställen i Malung är redan uppbokade. Vi är väldigt tacksamma om det finns fler privata som kan tänka sig att hyra ut och i så fall höra av sig till Turistbyrån, säger Joakim Persson.

- Det är synd att vi inte kan husera alla här i Malung, det vore självklart mycket trevligare och bra för samhället om alla besökare kunde få plats här.

- Eftersom det här är ett vinterarrangemang har vi inte samma möjlighet som dansbandsveckan eller en sommarfisketävling att erbjuda husvagnsplatser, fortsätter han.

Inom fiskeklubben Skinnkroken hyser man dock inte betänkligheter för själva fisketävlingarna. Med rutin från flera stora arrangemang tidigare ska det hela fungera friktionsfritt.

- Vi har planerat arrangemanget i över ett år så vi är väl förberedda. Sedan slutet av oktober har vi kört med skotrar och traktorer och packat snön på myrområden och småtjärnar för att ordna parkeringsplatser i anslutning till tävlingsområdet. Utrymmet för fiskare på sjösystemet räcker gott och väl, det är en bit över 1 000 hektar att fiska på, säger tävlingsledaren Göran Halvarsson.

Men som sagt, mer boendemöjligheter vill man väldigt gärna ha hjälp att ordna så att det blir en riktig folkfest i Malung.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons