Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trängselavgift i Falun

Annons

Det förefaller som om våra folkvalda inte har kurage att stå emot motorismens och slöa bilisters krav på att öppna Södra Mariegatan för biltrafik.

Jag har ett förslag. Inför trängselavgift enligt exempel från Stockholm. (Eller är det från Grönköping?)

Vid järnvägsövergången ska erläggas bompeng/grindslant, pris tio kronor för de stora bilarna, fem för de små. Bilar som har alla säten besatta åker gratis, i syfte att öka graden av samåkning.

Grinden sköts av våra 61 kommunfullmäktigeledamöter som endast behöver arbeta sex pass var per år för att vi ska få full täckning hela året. Inget arvode utgår, de folkvalda får här chansen att träffa folket, lyssna och ge information.

Utrustning: Insamlingsbössa, arbetshandskar och Vegamössa m/Anna Granlund.

Insamlade medel används till att:

r fullfölja cykelvägen från Bergsgården till Grycksbo. Vägen ska vara 1435 millimeter bred, läggs på järnvägsbanken, ett antal mötesplatser erfordras.

r införa högertrafik på riktigt, även för gående och cyklande!

Kommer ni ihåg att vi 1967 på övergångsställena hade målade pilar för att vi skulle lära oss att hålla till höger. Detta budskap har fallit i glömska här i Sverige.

På trottoarer och gågator väjer de flesta åt vänster. Det är endast på bilvägar utan gångbana som man ska gå på vänster sida.

SASSA

Mer läsning

Annons