Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångbodd torghandel

Annons

I dag finns fyra platser för torghandel på Torget mellan Posten och Nordea. Där finns också tre lotterikiosker och en glassförsäljare med ett par serveringsbord.

När det är full aktivitet blir det trångt.

"En man i rullstol kunde inte komma fram utan tvingades åka runt och ut på parkeringen för att komma till Mårtas", berättar en läsare som varit i kontakt med tidningen.

"Visst är det bra med torghandel, men man måste ju kunna gå på torget också!" fortsätter läsaren som vill vara anonym.

Vid det aktuella tillfället hade en del av försäljarna ställt sina varor utanför de angivna platserna vilket gjorde det extra trångt.

Arne Kock känner till problemet och har pratat med handlarna.

Gills Mode är den torghandlare som blev tillrättavisad den här gången.

- Naturligtvis ska vi hålla oss inom platserna, men vi har så mycket kläder att det blir trångt när kunder vill titta på kläder längre bak.

Vid eftermiddagsinspektionen i går upptäcktes plötsligt att det fanns fem försäljningsplatser, men bara fyra försäljare.

Arne Kock fick reda ut det hela på ort och ställe.

Flera av torghandlarna som tidningen pratat tycker det är bra om kommunen ser över torghandeln i Leksand.

- Jag säljer i Ludvika, Borlänge och Falun också och där är det mycket mer kontroll än i Leksand, det tycker jag är bra! säger en av dem.

Andra önskemål är att göra platserna större än sex meter, och att kommunen gör tätare kontroller och ser till att stånden plockas ner på kvällar och nätter som det är meningen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons