Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tragisk utförsäljning

Annons

I förra veckan fick Tunabyggen klartecken av kommunfullmäktige att sälja ut 426 lägenheter. Detta för att klara av att rusta upp Bullermyren och Tjärna ängar.

Barbro Engman, från Borlänge, är förbundsordförande för Hyresgästföreningen i Sverige. Hon konstaterar att den lokala föreningen agerat i frågan. Protesterna har dock inte hjälpt. Utförsäljningen blir ett faktum.

Generellt sett tycker Barbro Engman att det är fel att sälja ut allmännyttan för att klara av att underhålla bostäder och bostadsområden.

Hon konstaterar att det finns oerhört stora behov av underhåll och upprustning framöver i landet och menar att det behövs någon form av statliga pengar för att klara insatser som behövs.

- Nationellt sett står vi inför en enorm upprustning av miljonprogramområden. Förmodligen måste det bli någon statlig insats. En del bolag kommer att klara det, andra får det kärvare.

- Det ser otroligt olika ut runt om i landet, hur rustad allmännyttan är. Det är synd om man måste sälja bostäder för att klara av det.

Samtidigt noterar Barbro Engman att det finns kommuner som inte tycker att man ska ha ett kommunalt bostadsbolag.

- Sedan finns det kommuner som Borlänge som sett att man behöver en sådan verksamhet för att klara boendefrågan. Det är synd att man hamnar i situationen att sälja, menar Engman.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons